Wat je leert bij een cursus verandermanagement

Verandering is noodzakelijk om vooruit te gaan. Je kunt je niet aanpassen zonder te veranderen. Dat geldt ook voor organisaties. Innovatie is tegenwoordig een zeer populair woord in het bedrijfsleven, maar veel van die bedrijven vinden het toch nog knap lastig om hiermee om te gaan. Innovatie betekent immers dat dingen op een nieuwe manier worden gedaan en dat roept in de praktijk vrijwel altijd in meer of mindere mate een vorm van weerstand op. Daar komt een cursus verandermanagement om de hoek kijken. We vertellen je hier graag wat meer over.

Hoe werkt het

Bij een goede cursus verandermanagement wordt de cursus direct op de organisatie van de cursist betrokken. Er wordt dan eerst geïnventariseerd hoe de huidige situatie er uitziet, alvorens er een plan wordt opgesteld om de doelen met betrekking tot verandering te bereiken. Een kant en klare cursus zou hier veel minder goed voor werken omdat iedere organisatie natuurlijk anders in elkaar zit. Wanneer de inventarisatie gedaan is en de plannen zijn gemaakt treed het verandertraject in werking. Vanuit daar wordt de cursist hoofdverantwoordelijk voor het sturen van het traject. Hierin wordt hij of zij begeleidt zodat dit goed verloopt. Gedurende de cursus wordt aandacht besteed aan bijvoorbeeld het motiveren van tegenstribbelaars en de manieren waarop verandering met zo min mogelijk impact gerealiseerd kan worden. De cursus is klaar wanneer het verandertraject met succes doorlopen is. Vanaf dat moment is de cursist ook in de toekomst in staat om verandertrajecten te begeleiden, zonder hier zelf nog hulp bij nodig te hebben.

Kies dus een cursus!

Een cursus verandermanagement kan ook voor jouw organisatie heel veel waarde opleveren. Verdiep je dus eens in de mogelijkheden en bekijk of jij er misschien eentje wil volgen voor jouw bedrijf én jezelf. We wensen je daarbij alvast heel veel succes.