De kwaliteiten van Klip

Klip is een bedrijf dat werkt in de industriële sector. Ze maken bijvoorbeeld installaties voor leidingen, skids en process equipment. Maar ook modules en onderhoud vallen onder de mogelijkheden. Daarbij hebben zij een specialisatie op het gebied van prefabricage en onderhoud van leidingen en equipment. Een vrij brede lijst van mogelijkheden dus! We vertellen u in deze blog graag iets meer over de zaken die zij produceren.

Skids

Een belangrijk onderdeel van de prefabricage mogelijkheden bij Klip zijn de skids. Een skid bestaat uit een, vaak stalen, frame met daarop een complexe en kwetsbare installatie of verzameling van leidingen. Er kunnen allerlei verschillende zaken op een skid gemonteerd worden, dit is volledig afhankelijk van het doel waarvoor de skid wordt geproduceerd. Dit wordt gedaan omdat een skid veel gemakkelijker te vervoeren en installeren is dan het onderdeel zonder frame. Zo kunnen bijvoorbeeld complexe installaties op de ene locatie worden ontwikkeld en op de andere locatie geïnstalleerd worden, met minimaal tijdsverlies en dus kostenbesparing!

Leidingwerk

De leidingen vormen in productieprocessen een belangrijk aspect. Zonder de leidingen gebeurt er namelijk vrij weinig in de machines en installaties. Er moeten zowel vloeistoffen en gassen worden aangevoerd voor de productie van het product zelf, alsmede voor het draaien van de machines en installaties. Deze moeten gekoeld, gespoeld of juist verwarmt worden.

Process equipment

De leidingen leiden dan vaak naar process equipment. Het kloppende hart van een productieproces. Dit zijn de machines en installaties die daadwerkelijk het ‘werk’ uitvoeren, met behulp van de leidingen die alle benodigdheden af en aan voeren. Klip maakt ook deze producten, die weer verschillen afhankelijk van het doel, voor uiteenlopende klanten.

Dat is Klip!

We hopen u nu een beter idee te hebben gegeven van de werkzaamheden van Klip. Indien u hier nog vragen over heeft kunt u uiteraard altijd contact met hen opnemen!