Een keycord bedrukken met naam

Ben je op zoek naar keycords bedrukt met een naam of afbeelding? Het lijkt misschien erg eenvoudig maar er zijn enorm veel verschillende mogelijkheden. We vertellen hier graag wat meer over, zodat je gemakkelijker kunt bepalen wat je graag zou willen.

Waar worden keycords voor gebruikt?

De naam zegt het eigenlijk al. In principe zijn het koorden waar je een sleutel aan kunt hangen. Wanneer je die dan om je nek doet kun je de sleutel niet kwijt raken. Toch worden keycords voor nog veel meer dingen gebruikt. Op beurzen doen mensen bijvoorbeeld vaak hun beurspas aan een keycord, of zelfs hun telefoon!

Soorten keycords

Keycords kunnen gemaakt worden in alle vormen en maten. Zo zijn er keycords voor kinderen, keycords van gerecycled plastic of juist van katoen en keycords met een veiligheidssluiting. Om natuurlijk nog maar niets te zeggen over alle combinaties die met kleuren en afbeeldingen mogelijk zijn. Daarom bieden de meeste verkopers de mogelijkheid om zelf een ontwerp of verzoek in te sturen zodat de keycords precies naar wens gemaakt kunnen worden.

Verschillende manieren van bedrukken

Het bedrukken van keycords gebeurt op veel verschillende manieren. Zo worden ze bijvoorbeeld vaak bij het weven al versierd met een afbeelding. Andere mogelijkheden zijn zeefdrukken, borduren en zelfs sublimatie. Die laatste is heel interessant, omdat het een chemisch proces is dat ingewikkeld lijkt terwijl dat heel erg meevalt. Sublimatie is in feite een stof die van een vaste vorm naar een gasvorm verandert, zonder eerst een vloeistof te worden. Het proces gebeurt dan ook in een oogwenk. Bij het bedrukken van producten zoals keycords wordt dit gebruikt om de afbeelding als het ware in het oppervlakte van het product te bakken. Daarom wordt er hittegevoelige inkt gebruikt en krijgt het oppervlak eerst een speciale coating.

Keycord laten bedrukken

Wil jij een keycord bedrukken met naam? Je kunt het zelf proberen, maar ook door een bedrijf laten doen. Er zijn in ieder geval genoeg mogelijkheden.