Wil je een moderne vloer? Kies voor een visgraatvloer!

Heb je een nieuw huis gekocht, ben je je woning aan het herinrichten of vind je het gewoon tijd voor een nieuwe vloer? Bij het uitkiezen van een nieuwe vloer kan je uit veel verschillende mogelijkheden kiezen. Zo heb je de keuze voor een stenen vloer, parketvloer, maar kan vloerbedekking ook heerlijk zijn. Indien je de warmte in je kamer wil behouden, kan vloerbedekking bevorderlijk zijn voor de temperatuur. Een stenen vloer voelt namelijk al snel koud en kil aan; voornamelijk in de winter zal je dit merken. Indien je hier echt last van hebt, kan je ook vloerverwarming onder je vloer aan laten leggen. Houd je graag van een hippe, moderne uitstraling? Dan zijn er tal van parketvloeren die de das omdoen. Zo geeft de visgraatvloer bijvoorbeeld een modieuze uitstraling van je interieur.

Het patroon van de visgraatvloer

De naam doet het al denken: de visgraatvloer heeft iets weg van een visgraat. Het patroon wordt op een bepaalde volgorde gerealiseerd. De latten zijn even lang en worden schuin, als een vissengraat dus, in elkaar gelegd. Het is veelvoorkomend dat deze latten tot aan de rand van de muur op deze manier worden gelegd. Het patroon is eenvoudig, maar er wordt vaak gebruik gemaakt van een bis bij het leggen van de vloer. De vloeren zagen we vroeger al veel terug bij de Fransen en de Italianen, omdat deze ‘duur’ oogden en dit gaf toentertijd status aan. Ze waren dus voornamelijk in paleizen en kastelen te zien. Maar tegenwoordig heeft menig kantoor of huishouden ook een prachtige parketvloer met vissengraatpatroon. Welke kleur parket zal jouw interieur sieren?

Upgrade je inrichting met de visgraatvloer

Ga je voor een moderne inrichting in huis of op kantoor? Naast mooie meubels kan je je ruimte modern inrichten door een parketvloer. Laat je ruimte sieren met een prachtige visgraatvloer!