Waar je op moet letten bij een sterrenhemel LED kopen

Steeds meer mensen willen zo’n prachtig sterrenhemel LED kopen. Het maakt een plafond ontzettend mooi en geeft ze een fijn gevoel. Toch zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten wanneer je zo’n plafond gaat aanschaffen. Wanneer het namelijk eenmaal is geplaatst is het lastig om het te vervangen of te veranderen wanneer het niet meer helemaal naar je smaak is. Om je hiervoor te behoeden hebben we een lijstje gemaakt van dingen waar je op moet letten wanneer je zo’n LED plafond gaat aanschaffen. 

Geïntegreerd of los

Er zijn eigenlijk twee soorten LED sterrenhemels te koop. Ten eerste kun je er voor kiezen om vaste plafonddelen te kopen. Deze worden dan op maat gesneden en passen precies op jouw plafond om zo samen bij elkaar die mooie sterrenhemel te creëren. Het voordeel hiervan is dat het erg gemakkelijk aan te brengen is en dat je, wanneer je het ooit zat bent, het ook relatief gemakkelijk weer kunt weghalen. Het nadeel is dat je in sommige gevallen kunt zien dat het losse platen zijn.

De tweede mogelijkheid is om de LED lampjes in het plafond te integreren. Dit geeft een perfect afgewerkt en dus ook het mooiste resultaat. Dat is een belangrijk voordeel. Het nadeel hiervan is wel dat, omdat de lampjes in het plafond verwerkt zijn, je ze vrijwel niet meer kunt verwijderen zonder je gehele plafond te vervangen.

Kwaliteit lampjes

Het is erg zonde wanneer de lampjes, of enkele lampjes het niet meer doen. Dat geeft geen mooi gezicht. Let dus goed op de kwaliteit van de lampjes zelf voordat je deze aanschaft. LED lampjes zelf gaan gelukkig erg lang mee, maar vraag eventueel ook naar garantie bij de verkoper.

Tijd om te kopen

Nu je weet waar je op moet letten kun jij ook zo’n mooi sterrenhemel LED plafond gaan kopen. Alvast heel veel plezier ermee!