Wat is e-juice?

Eigenlijk is e-juice een ander woord voor e-liquid. Om goed uit te leggen wat dit is gaan we allereerst in op waar het voor gebruikt wordt en waarom. Vanuit daar vertellen we je precies wat de e-juice nu eigenlijk is. Lees dus snel verder!

Elektrisch roken

Elektrisch roken, elektronisch roken, e-sigaretten en e-smoken. Er zijn talloze namen voor de steeds populairder wordende manier van roken die gezonder is dan de traditionele sigaretten. Het grootste verschil met een e-sigaret en een normale sigaret is dat er bij de normale sigaret verbranding plaatsvind. Je steekt de tabak letterlijk aan en de rook die daarbij vrijkomt is hetgeen je inhaleert. Bij een e-sigaret verbrandt er niets. Hetgeen je inhaleert is damp. Door een vloeistof te verhitten komt die damp, inclusief nicotine en eventuele smaak, vrij en kan deze worden geïnhaleert. De vloeistof die wordt omgezet in damp noemen we e-liquid of e-juice.

Voordelen e-juice

Het grote voordeel van e-juice is dat hier geen teer en andere schadelijke stoffen inzitten zoals dat bij normale sigaretten wel het geval is. Men is er dus van overtuigd dat dit gezonder is dan gewone sigaretten en de meeste studies onderstrepen dit, hoewel het verdampen van e-juice en het vervolgens inademen van die damp ook niet geheel zonder gezondheidsrisico’s schijnt te zijn. Toch is het nog altijd beter dan normaal roken, waardoor veel mensen de overstap maken. Daar komt nog bij dat het een stuk goedkoper is om e-juice te kopen dan om sigaretten te kopen.

Helemaal bij

Het is makkelijk om e-juice in een e-sigaret te stoppen en te gebruiken. Je kunt vaak de bovenkant losschroeven en de vloeistof er vanuit het flesje zo ingieten. Na verloop van tijd gaat de vloeistof op en zul je dit opnieuw moeten doen. Wil je ook beginnen met dampen in plaats van roken? Ga dan op zoek naar een e-sigaret met e-liquid!